Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Futsal

Sezona 2012/2013

publikováno 20.02.2013 (aktualizováno 24.03.2017)

Očekávaný halový turnaj nadešel aneb poprvé pravý nefalšovaný futsal.

               V roce 2012 se pořádal nultý ročník Krajského přeboru Hradec Králové ve futsalu. Náš tým se do této soutěže přihlásil s velkým očekáváním, nevěděli jsme jak budeme hrát, zda-li budeme schopni držet krok s ostatními týmy. Soutěž byla rozdělena do čtyř turnajů, protože se jí účastnilo pouze 5 týmů, a sice Flamengo HK "B", HESPRO HK "B", Gipsy Brazil, FC Santos Dobruška a  BFK Ledvinka HK. 
Náš tým nebyl kompletní. Marek s Matějem se s námi do zimních bojů nepodívali a dali přednost Salamandru HK, který hraje o dvě soutěže výše. Bylo tedy nutné povolat posily, které se nakonec ukázaly jako nezbytné pro naši hru. Tito dva hráči( Petr Čapek a Tomáš Baťka) nám později dopomohli k vyrovnaným utkáním, i když ne vždy.
               Všichni jsme byi nažhaveni na první turnaj, který měl vypuknout už první víkend v prosinci, abych byl přesný 2.12. Dorazili jsme namísto a záhy jsme zjistili, že hrajeme dvě utkání za sebou. Naštěstí nás bylo dost a poskládali jsme to nejlepší čeho jsme v dané chvíli mohli dosáhnout. I když to bylo to nejlepší, nemělo to šanci odolat parnímu válci, kterým nás přejelo Flamengo "B". Dopadli jsme jako sedláci u Chlumce, konečné skóre 2:9. Po tomto utkání jsme neměli moc času na odpočinek a rozeběhli jsme se do zápasu číslo dvě onoho večera. To už bylo mnohem, mnohem úspěšnější a okusili jsme v něm naši první výhru 6:1, a to proti FC Santos Dobruška. Tento pocit jsme zažili poprvé a naposledy, takže bylo dobré si ho řádně užít a bývali bychom si ho užili mnohem mnohem více, kdybychom věděli co nás čeká v následujících měsících našeho fotbalového života.
               Ano přátelé nastalo datum, které se dnes v našem klubu vyslovuje spíše sporadicky a moná bude značeno za černý den historie BFK, je to totiž den, kdy náš tým inkasoval neskutečných 13 gólů v jednom jediném utkání. Tentokrát na nás Flamengo totiž nepoužilo slabý parní válec, ale válec poháněný, jak se zdálo, nově objeveným nevyčerpatelným zdrojem energie...Hráči neplnili své pokyny, špatný pohyb a posléze i špatná nálada v kabině, to vše šlo ruku v ruce s naším debaklem. Tím hůř pro nás, že druhý zápas, který jsme měli výborně rozehraný, jsme ztratili až v závěru a tomuto nešvaru nebyl konec... Tento zločin, který jsme spáchai na Tři krále byl zapomenut a již jsme se upínali na další turnaj, abychom si vylepšili naše renomé.
               A ta se také stalo 13.1.2013 jsme předvedli na co máme a co můžeme dokázat. Remíza 3:3 s Dobruškou byla předzvěstí toho, že se blýská na lepší časy. A že to byla pořádná bouře. Donutila nás v druhém utkání obrat o body zatím suverenní Gipsy Brazil. Byl to takticky výborně zvládnutý zápas, trochu vyhrocený a nesmírně fyzicky náročný, a to obzvláště proto, že naše držení míče trvalo asi takovou dobu, jakou trvá světlu než dorazí ze Slunce na Zemi. Za tento zápas bych rád poděkoval všem ým spoluhráčům, protože jsme konečně předváděli adekvátní hru a hlavně takovou hru, na kterou našemu týmu stačily síly, každý si odehrál to co měl a plnil taktické pokyny, jedině tak se dá vítězit. Dodávám výsledek zápasu 2:2.
              Poslední turnaj se nesl ve jménu zvratů, které nebyly vůbec příznivé pro náš tým. Obě utkání jsme vedli, ale ani jedno jsme nedotáhli do úspěšného konce. Hespru jsme podlehli 3:4 a Gipsy Brazil 4:5. Ovšem s naší hrou bych byl poměrně spokojen, byla opět adekvátní našemu mužstvu.
               Když tuto sérii turnajů zhodnotím, tak bych ji hodnotil většinou kladně, nevím jestli se mnou budou všichni souhlasit, ale bylo to pro nás něco úplně nového. Hlavní pozitivum je, že jsme získali nové zkušenosti a naši mladí hráči se ukázali jako obrovský potenciál a naděje do budoucna. Ano zažili jsme černé chvíle, některé tmavší než černá díra za horizontem událostí, ale přišly také chvíle světlé například naše jediná výhra 6:1. Není třeba lkát, není řeba zoufat, máme před sebou další překážku a myslím, že za rok se jí opět pokusíme překonat.

Statistiky:


TABULKA STŘELCŮ

Baťka Tomáš 8
Čapek Petr 4
Horáček Ondřej 4
Rychtár Jiří 4
Kulhánek Tomáš 2
Zelenka Tomáš 2
Derner Vít 1
Opršal Jakub 1
Stonawski Jan 1
                                                                                                                                                                        -hor-

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12488
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz