Úvod » Tak šel čas

Sezona 2013/2014

publikováno 27.12.2014 (aktualizováno 28.12.2014)

Áčko poprvé v Krajském přeboru, béčko s postupovými ambicemi do 1.třídy a nově vzniklé céčko v boji o své místo na hradecké mapě malé kopané... Taková byla sezona 2013/2014!

C tým

Ještě než jsme odehráli první zápas nového ročníku, začala se v historii našeho klubu psát další nová kapitola. Do sezony jsme totiž poprvé vstupovali hned se třemi týmy. Ke čtyři roky starému áčku a dva roky starému béčku se připojil C tým. Jeho jádro měli utvořit mladí hráči, kteří se k nám připojili na jaře roku 2013 - Pavel Bareš, Filip Šmída, Kuba Lisý a Kryštof Pelcl. K nim se přidal Kuba Machek, který do té doby působil už rok a půl v béčku. Ze začátku nastupovalo v dresu céčka velké množství hráčů z "vyšších" týmů, ale postupem času se tento počet redukoval zároveň s tím, jak céčko získávalo další nové hráče. Vedoucím týmu a nejčastějším kapitánem se stal Pepa Hofmeister, jenž byl jinak kmenovým hráčem béčka a v céčku se společně se mnou dělil i o pozici brankáře. Právě on přivedl na konci září do týmu Pavla Polanského. Už po pár zápasech bylo jasné, že se nám do rukou dostal velmi zajímavý hráč s ohromným potenciálem. Ostatně Pavel se stal s přehledem nejlepším hráčem céčka v sezoně a už po pár týdnech začal pravidelně nastupovat i v béčku. Velkou posilou pro C tým byl také Jirka Šrámek, kterého do klubu přivedl Kuba Lisý. Výraznějšími novými tvářemi se stali také Honza Beran a Viktor Kuskov, na jaře pak zaujal svou střeleckou potencí Ben Drahoš, který ovšem v týmu vydržel pouhých devět zápasů. Céčko nastoupilo do 2.B třídy a na podzim si připsalo celkem čtyři vítězství a zimovalo na 12. místě se 13 body. S tím hlavním, o co ale v našem třetím týmu šlo, tedy získávání herní praxe a zkušeností pro naše mladé hráče, jsme i tak mohli být spokojeni. Samozřejmě jsme si ale i tak stanovili pro jarní část soutěže další cíl - získat více bodů než na podzim. To se nakonec céčku povedlo. Ze 14 jarních zápasů totiž odešli naši hráči poraženi jen šestkrát, získali 18 bodů a celkově tak obsadili na první sezonu solidní 11. místo. Vzhledem k věkovému průměru našeho céčka je to meta, kterou budeme chtít v příštím ročníků rozhodně překonat.

B tým

Poté, co v našem klubu vznikl třetí tým, dostalo béčko jasný úkol - zabojovat o postup do 1.třídy. Mladší hráči, kteří zatím svým starším kolegům herně nestačili se přesunuli do céčka a veškeré alibi pro případný neúspěch tak šlo stranou. Definitivně skončil před sezonou Michal Štulpa, který ovšem v té předchozí sezoně nastupoval už jen sporadicky. Jinak jsme ale počítali pouze příchody. Kromě zmíněného Pavla Polanského jsme v týmu přivítali bratrskou dvojici Honzu a Davida Ekra. Druhý jmenovaný se stal podzimní kometou celé soutěže, v 13 startech zaznamenal úctyhodných 23 branek a v lize nebylo lepšího střelce. Stejně jako jeho bratr se však na jaře neukázal ani jednou a tuto pozici tak logicky neudržel. Kapitánem týmu zůstal Jára Javorský, ale vzhledem ke své zhoršující se docházce ho postupem času nahradil Tomáš Zelenka. Právě Zelí byl s 37 body nejlepším hráčem sezony. Oporami týmu v boji o postup se stali také všichni tři černoši - Manu, Prince a Thiza a také zástupci naší mladši generace Pavel, Hofi a Lukáš Vencl. Po polovině sezony jsme zimovali na druhém místě tabulky s třiceti body. Jarní část jsme zvládli ještě lépe, tradiční problém našeho áčka se nedostavil a během druhé části soutěže jsme ztratili jen šest bodů a kromě suverénního postupu jsme tak na konci sezony mohli oslavit i vítězství v celé 2.A třídě! 28 zápasů - 66 bodů a fenomenální skóre 180:71! O pozici nejlepšího střelce týmu se nakonec podělili s 23 zásahy Zelí, Prince a David Ekr. Rekord béčka v počtu odehraných zápasů za sezonu si zapsal na svoje konto Thiza, pro kterého to byla poslední sezona v našem dresu. V létě roku 2014 po úspěšně zakončeném studiu odletěl zpátky do rodné Botswany.

A tým

Trvalo to čtyři sezony a náš elitní tým se prokousal z 2.třídy až do Krajského přeboru. I přes pohodlný postup z okresu jsme tušili, že v nejvyšší soutěži nás čeká opravdu složitá práce a tak jsme ještě před prvním zápase zrealizovali jeden významný přestup. Z Fugasu jsme přivedli Petra Čapka, čímž byl odsunut rekordní přestup Garetha Balea do Realu Madrid z pozice největší bomby tohoto přestupového období. Jinak zůstalo jádro týmu pohromadě, stejně jako v předešlých sezonách jsme spoléhali na Lukáše v bráně, v poli jsme pak po většinu sezony spoléhali na osm stálic - nejproduktivnější trio Marek, Matěj, Ondra a s nimi také Tomáš, Kuba, Jirka, Čáp a Honza. Na jaře nám v několika zápasech velmi pomohl také Áron. Hned v prvním kole se nám podařil mistrovský kousek, když jsme porazili nejlepší tým kraje Flamengo 6:5. Druhým vrcholem podzimu bylo historické vyloupení Černožic, kde jsme v okleštěné sestavě dokázali vyhrát nad áčkem Huricanu 3:1. Nevyhnuli se nám ale ani slabší chvíle. Mrzí hlavně ztráty se slabšími celky, kde nám viditelně chybělo víc trpělivosti a zkušeností - prohra se Sextons 4:6 a remízy s Frantic Dogs, Údolím hladu a Snakes. Zimovali jsme i tak na pěkném 5.místě s 30 body. Sezona 2013/2014 přinesla příjemnou změnu, nepřišel totiž tradiční jarní útlum týmu. Na začátek jsme sice prohráli s dominantním Flamengem jasně 0:6, ale pak už jsme se rozjeli. Klíčovým zápasem jara byla pravděpodobně ubojovaná výhra 5:3 nad podzimními králi Coltem. Série třinácti jarních zápasů bez prohry nás vynesla až na 2.místo. Úspěšné jaro jsme však bohužel orámovali dvěma prohrami, v posledním kole jsme nečekaně podlehli starým známým z Royalu a z 2.místa nás sesadil Hurican Černožice. I přesto jsme dosáhli v naší první sezoně v Krajském přeboru skvělého úspěchu a skončili sezonu na 3.místě! Vítězem v soutěži s přehledem obhájilo Flamengo, které na jaře neztratilo ani bod. 33 gólů našeho nejlepšího střelce Matěje stačilo i na celkové 4.místo mezi kanonýry celé soutěže. Podruhé v historii se také podařilo našim brankářům stlačit průměr obdržených branek týmu pod tři.

Za zmínku také stojí naše působení v Krajském přeboru futsalu pod hlavičkou FAČR. V něm jsme oproti loňské sezoně zlepšili své výkony a v konkurenci devíti týmu jsme si odnesli trofej za celkové 3. místo. Náš sen o postupu do divize však zůstal nenaplněn a tak jsme brzy začali střádat plány na posílení týmu do dalšího ročníku, ve kterém už bude postup jasným cílem.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12489
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery