Úvod » Turnaje

Turnaj v Třebechovicích 2015

publikováno 13.01.2015 (aktualizováno 19.01.2015)

V novém roce jsme se rozhodli zúčastnit se prvního ročníku turnaje v Třebechovicích, který pořádalo FC Blešno. Do turnaje jsme vstupovali s vysokými cíli. Chtěli jsme už jednou konečně překonat past čtvrtfinále a poprat se o "bednu". Po příjezdu jsme zjistili, že do této pasti tentokrát nespadneme. Ze skupin se totiž postupovalo již rovnou do semifinále. To byla výborná zpráva. Bylo jen nutné umístit se mezi prvními dvěma ve čtyřčlenné skupině. 

Naše cesta základní skupinou nebyla nikterak snadná. v prvním zápase jsme schytali pozdější mistry a ke konci zápasu vypadalo vše na to, že si každý tým ukořistí první cenný bodík. Těsně před koncem se ovšem, lze říci obludným gólem prosadil hráč, který je v našem týmu trochu nedoceněný. Ano, vaše domněnky jsou správné. Byl jsem to já Horvi. Proč nazývám ten gól obludným? Nu, zoufalá střela bodlem od půlky haly (asi z 9 metrů) se odrazila od tyče a rozvlnila boční síť soupeřovy svatyně. Slavili jsme 3 body. Následující soupeř byl celek domácích, se kterým jsme sehráli takřka bitvu. vedli jsme pohodlně 1:0, ale to netrvalo dlouho. Tomáš podcenil střelu bodlem od půlky, která zapadla přesně do šibenice. On ji možná nepodcenil, ale špatně odhadl, měl jsem možnost vidět jeho pohyb, míč mohl mít, ale v domnění, že míč branku mine, ruku na poslední chvíli stáhl: 1:1. A o pár minut později, jakoby toho nebylo dost, soupeř tečovanou střelou vsítil gól a odrovnal prst našeho gólmana. Blamáž a nemohoucnoust, to byla naše prohra s domácím týmem 2:1. Na poslední zápas ve skupině se postavil do brány Hofi. Povodí Labe, jak se tým jmenoval, měl být nepříjemným soupeřem. Nakonec jsme získali i díky dobrému výkonu brankáře cenné a neočekávaně jednoduché vítězství 4:0. Ačkoliv jsme odehráli dvě minuty ve třech, protože Honza Stonawski uklouzl po míči a jeho zákrok byl klasifikován jako skluz. Na turnaji totiž panovalo poněkud rozporuplné a z pohledu hráče nesmyslné pravidlo, že za každý skluz je červená karta. Pokud doženeme toto pravidlo do extrému na této modelové situaci, zjistíme, jak je krátkozraké: Obránce se snaží zachránit skluzem míč, jenž směřuje do odkryté branky, vedle něj běží útočník, obránce míč vykopne z brankové čáry, útočník je vedle něj celou dobu. Je to skluz, takže červená karta, posuďte si to sami jak uznáte za vhodné, dle mého mínění je toto pravidlo nesmyslné. 

Semifinále se kvapem přiblížilo a my jsme nastoupili proti vítězům Hradeckého mistrovství klubů v malém fotbalu. Vedli jsme jedna nula, ale poté se všechno změnilo v tragedii. Prohráli jsme po nakupení několika indivudualních chyb 3:1. Ačkoliv nás soupeř tlačil, byl snadno hratelný a náskok 1:0 jsme měli jednoznačně lépe takticky zvládnout. zatáhli jsme se a po dvou rychlých gólech na 2:1 a chybě na 3:1 nebylo co řešit. Čekal nás souboj o třetí místo, do kterého jsme se pustili s lehkým roztrpčením. Do branky se nasoukal Čáp a pohodlně jsme zvítězili 6:2. za třetí místo v turnaji jsme obdržely příjemné ceny a krásný pohár, turnaj to nebyl věru špatný, příště by naše dojmy z něj vylepšilo upravení pravidla o skluzech a samozřejmě výhra klubu BFK Ledvinka. A také by se nám líbilo, kdyby Jiří nekolaboroval :-D. Stručně a objektivně                                                                                                                                            -hor-

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12488
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery