Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Turnaje

Dream Cup Hoříněves 2016

publikováno 20.07.2016 (aktualizováno 23.03.2017)

Soupiska: Lukáš Salavec (B), Tomáš Kulhánek, Jakub Opršal, Ondřej Horáček, Josef Hofmeister, Martin Texl, Viktor Kuskov, Lukáš Vencl

     V létě roku 2016 jsme se rozhodli nezúčastnit prestižního turnaje Babylon cup. A to hlavně z toho důvodu, že snížení počtu účastnících se týmů ze 120 na 40 vedlo také ke snížení prestiže celého Babylon cupu. Kromě této změny jsme dále mocně zredukovali počet turnajů, na kterých se zaskvějí naše fotbalové schopnosti a dovednosti. Ručka měřáku počtu turnajů se pro tento rok zastavila na číslici 2. 

     Jako první turnaj jsme zvolili slušně obsazený Dream cup v Hoříněvsi. Musím přiznat, že ačkoliv jsem vděčný všem těm co přijeli, očekával jsem značně silnější složení týmu... Tyto moje rozpaky, ale záhy vystřídalo nezměrné uspokojení a radost z našeho prvního vítězství nad týmem Hezcí Emilové. Vše, co jsme ztráceli na technice a kvalitě zakončení jsme vyrovnávali týmovostí a bojovností. Hezcí Emilové nás sice suše přehráli, ale nebyli schopni přetavit ani jednu šanci v kýženou branku. Naproti tomu náš tým dokázal doslova "tahat králíky z klobouku". Po nenápadném autu, přišlo ještě míň nápadné bodlo a vedení 1:0 bylo na světě. Tento stav se nám podařilo udržet až do konce zápasu a z prvnícho klání jsme odcházeli s neskrývaným úsměvem na tvářích. Následující duely se odehrály v podobném duchu - Bránit, bránit, bránit a přidat i nějaké góly navíc. Kupodivu se tato taktika vyplácela. A naše výkony stačily na krásné čtvrté místo v sedmičlenné skupině, které znamenalo postup do osmifinále. 

     V osmifinále jsme narazili na velmi mladé, sehrané a technicky vyspělé družstvo Young Boys HK. Žel Bohu někdy ani tyto tři skvělé vlastnosti nemohou porazit disciplinovanou a takticky dobře zvládnutou defenzivu s občasnými útočnými výpady. Po patnácti minutách, což byla základní hrací doba, ani jeden gólman nemusel jít lovit míč do sítě své svatyně. Došlo tedy na penalty. Disciplínu již tolikrát ožehavě probíranou a diskutovanou. Hned začátek penaltového rozstřelu byl poněkud rozpačitý, jelikož rozhodčí nemohl identifikovat penaltový puntík... Situaci vyřešil tím způsobem, že se postavil asi metr za vápno, udělal dva kroky k autové čáře a křikl na nás: "Hej hoši, budete kopat z mojí úrovně..." Pokyny páně rozhodčího byly vyslyšeny a mohlo se začít kopat. První penaltu kopal Jakub Opršal a poradil si s ní opravdu štramácky, když gólmana doporučeně odeslal k druhé tyči a neomylně trefil druhou, úplně volnou, část branky. Při první penaltě soupeře se zaskvěl i náš gólman Lukáš Salavec, jenž po vzoru fotbalového kouzelníka Vaniaka lapil pokus hráče YB HK. V druhé sérii přišlo zaváhání Tomáše Kulhánka. Soupeř zbylé penalty prměnil a tak vše spočívalo na ramenou Ondřeje Horáčka. Míč šel sice jen těsně kolem rukavice brankáře Young Boys, ale i tak to byl gól, který lze uznat. 2:2. Ve čtvrté sérii ovšem od hráčů Young Boys proběhla penalta, kterou nelze uznat a Lukáš Vencl vše rozhodl. Postup jsme měli vy kapse a mohli jsme slavit. 

     Čtvrtfinále jsme dvakrát inkasovali a ani jednou nevsítili a jak každý dobrý fanoušek fotbalu ví, takto nelze vyhrát. Obsadili jsme 5.-8. místo. Vzhledem k našim papírovým předpokladům to bylo maximum, čeho šlo dosáhnout. Závěrem chci všechny hráče pochválit za píli a dřinu, kterou věnovali tomuto turnaji. 

(OH)

 

 

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12488
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery