Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Tak šel čas

Sezona 2016/2017

publikováno 18.07.2017 (aktualizováno 21.07.2017)

Boj o pódiové umístění v podání áčka, boj o záchranu B týmu v okrese a boj o postup Slepých Střev...To všechno přinesla sezona 2016/2017!

A tým

Po loňském sedmém místě jsme v letošní sezoně rozhodně pomýšleli výš. Úvod se nám vydařil, odstartovali jsme čtyřmi výhrami v řadě, ke kterým pomohli i nové posily ze Slepých Střev - Vojta Polanský a Marek Novotný. První prohra přišla v pátém kole se Seniory. Poté přišel nejlepší zápas podzimu - velké rivaly z Flamenga jsme po perfektním výkonu porazili s přehledem 5:1. Druhá část podzimu nám však příliš nevyšla. Na zápasy jsme se scházeli v nízkém počtu a připsali jsme si několik zbytečných ztrát. Nejvíce nás mohla mrzet prohra 5:2 se Severkou. Přesto jsme po podzimu skončili na 4.místě, jen o bod za Vlčáky, kteří navíc v zimě přišli o dvanáct bodů. Nejlepším hráčem podzimu se stal překvapivě Pavel Polanský, který byl s 15 góly i nejlepším střelcem.

Do jarní části jsme opět vstoupili na vítězné vlně. Tentokrát nás nezastavilo ani páté kolo se Seniory, které jsme porazili 6:1. K našim skvělým výsledkům nám pomohly i dvě nové posily - Pepa Ptáček a především Míra Zádrapa, který si za 6 jarních zápasů připsal 17 bodů. První ztráta přišla až na konci dubna v 22.kole s Flamengem. Těšit nás může fakt, že v zápase jsme byli nebezpečnějším týmem a o ztrátě dvou bodů rozhodla jen hrubá chyba rozhodčího a trapné představení soupeřova golmana Kremlíka. Místo posunu na první místo jsme tak zůstali třetí. V dalším zápase jsme sehráli těžký duel s Gigantes. Na začátku druhé půle jsme se dokonce ujali vedení 5:1, následnému kolotoči z režie bratrů Drozdových jsme se však dokázali bránit jen velmi těžko. Konečnou remízu 5:5 jsme tak nakonec museli brát jako slušný výsledek. Ani další ztráta - remíza v 28.kole s NK Growl nebyla vzhledem k průběhu zbytečnou ztrátou. Kuba Krčál čtyřmi brankami v tomto zápase jednoznačně potvrdil, proč se stal suveréně nejlepším střelcem celé soutěže. Přes tyto tři remízy jsme do posledního zápasu drželi jarní neporazitelnost a i remíza s Blešnem by nám stačila k jistotě druhého místa. Zápas v třebechovicích jsme však nepochopitelně nezvládli - přes vedení 3:0 jsme gólem z poslední minuty prohráli 4:5. V tabulce jsme nakonec díky horším vzájemným zápasům skončili třetí za Gigantes. Přesto to nebyla špatná sezona. Výrazně jsme vylepšili loňské sedmé místo, vyrovnali nejlepší umístění v kraji ze sezony 2013/14, vylepšili rekordní bodové maximum a zapracovali do týmu několik nových posil. Nejlepším střelcem týmu a druhým nejlepším střelcem ligy se nakonec stal s 39 góly Ondra Horáček, vyzdvihnout zaslouží také Petr Čapek se skvostnou bilancí 34 branek v 17 zápasech. A cíl pro příští sezonu? Nemůže být menší, než pódiové umístění opět zopakovat.

B tým

Zatímco áčko dokázalo své umístění z předchozí sezony výrazně vylepšit, béčko opět své ambice opět nenaplnilo. Před sezonou jsme doufali, že 10.místo z loňské sezony dokážeme vylepšit, od začátku jsme se vša převážně trápili. Po podzimu jsme byli jedenáctí s pouhými 16 body. Navíc jsme museli skousnout několik tvrdých direktů. Prohra 0:11 s Fugasem by se snad ještě dala omluvit, ale debakl 2:11 se sestupujícími Frantic Dogs už byla opravdu za hranou důstojnosti. Pozitivem podzimních zápasů byli noví hráči ze Slepých Střev - Vojta Polanský, Marek Novotný a David Čelakovský. Jinak byla však docházka tristní a většinu zápasů jsme odehráli ve velmi malém počtu. Situace se bohužel nezlepšila ani na jaře. Výsledkově jsme si trochu polepšili - získali jsme 20 bodů, ale vzhledem k vyrovnanosti soutěže jsme se propadli až na 12.místo. To znamená, že od sestupu nás dělila jeiná příčka. Některé zápasy se nám povedly - výhra nad Reds 8:6, nad Jokeritem 6:3 nebo těsná prohra s Fugasem 5:6. Zrodila se ale také historická rekorní prohra - s Blasters jsme schytali v šíleně okleštěné sestavě ostudných 16 gólů. Ačkoliv nás od sestupu dělila jediná příčka, znamenalo to v tabulce pohodlný náskok 13 bodů, takže jsme se aspoň nemuseli o záchranu strachovat do posledních zápasů. 

Na jaře jsme začali do béčka zapojovat další mladé hráče ze Střev. Filip Mrštík, Lukáš Neradílek nebo Honza Ležík určitě mají potenciál na to, aby i v okresním přeboru dokázali týmu pomoct, problémem se však ukázal nedostatek kmenových hráčů béčka. Nejlepším střelcem týmu se stal s 19 góly Jirka Šrámek, který však byl společně s Pepou Hofmeisterem a Viktorem Kuskovem jedinými hráči béčka, jejichž účast na zápasech stála za řeč. Po sezoně opustil funkci kapitána Pepa Hofmeister a novým jsme zvolili brankáře Honzu Novotného. Od příští sezony si slibujeme umístění v první desítce a především stabilizaci a rozšíření kádru. Příslibem by v tomto směru mohlo být uzdravení Manua po těžkém zranění kolene, příslib větší účasti Petra Jánského a především dohodnuté posily z dorostu fotbalové Slavie HK. 

Slepý Střeva

K významné změně v našem klubu došlo ještě dříve, než sezona 2016/17 vůbec začala. Po třech sezonách se z mapy hradecké malé kopané vytratil náš C tým, který se spojil se Slepými Střevy. Jako náš třetí tým tedy nastupoval v 2.A třídě mančaft s názvem Slepý Střeva. Jeho kapitánem se stal Jan Plot, který také za celou sezonou nasbíral suveréně nejvíc startů. Jinak to s docházkou bylo často jako na houpačce. Pokud se tým sešel v plné síle, jen těžko mu mohl některý z týmu v 2.třídě konkurovat. Byly však také zápasy, kdy tomu tak nebylo. Mnohokrát by došlo ke kontumaci, kdyby tým nezachránilo množství posil z áčka či béčka.  Už po podzimu se Střeva držela na postupovém 4.místě. Tým táhli na podzim gólově přeevším dva hráči - desetigóloví Vojta Polanský a Pavel Bareš.

Jarní část soutěže se Slepým Střevům povedla ještě lépe. Za celé jaro prohráli pouze dva zápasy, připsali si mimo jiné rekordní výhru nad Pohodou Seniors 16:1 a posunuli se na celkové 2.místo. To samozřejmě znamenalo postup do 1.třídy. Vzhledem k reorganizaci soutěží se Slepý Střeva posunula dokonce do 1.A třídy a přeskočila jednu soutěž. Nejlepším střelcem týmu se stal s 18 góly Vojta Polanský, pouze o jednu branku méně pak zaznamenal Jirka Šrámek, který Střevům vypomáhal jako hráč béčka pouze v některých jarních zápasech. Vyzdvihnout zaslouží kromě již zmíněných jmen taky Mikuláš Matouš, Marek Novotný, David Čelakovský nebo jarní posily Lukáš Neradílek a Martin Štohanzl. 

Futsal

Při hodnocení sezony určitě nelze opomenout ani naše působení ve futsalových soutěžích. Áčko ve své druhé sezoně v divizi obsadilo 9.místo a udrželo narozdíl od dvou jiných hradeckých klubů svou příslušnost k 3.nejvyšší futsalové soutěži v ČR. Béčko pak vylepšilo své loňské umístění v krajském přeboru a skončilo na 6.místě. Cílem našeho rezervního týmu však bylo hlavně zapojení nových hráčů do světa futsalu, což se v sezoně poměrně slušně dařilo. Více informací o futsalové sezoně 2016/17 nleznete ve speciálním článku zde: http://www.bfkledvinka.banda.cz/clanek/178720/sezona-2016-2017/

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12489
Dnes: 1
Online: 2

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery