Úvod » Futsal

Sezona 2017/2018

publikováno 06.07.2018

Nečekaný třesk v hradeckém futsale nám přinesl nové posily a titul nejlepšího futsalového týmu královéhradeckého kraje. Senzační sezonu jsme zakončili na 2.místě Divize D, stříbro z kraje bralo i naše béčko!

Po dvou sezonách, ve kterých jsme ze všech sil bojovali v divizi o udržení, jsme toužili prožít ročník mimo pásmo ohrožené sestupem. Několik měsíců před samotným startem sezony přišla nečekaná zpráva - Mados MT Hradec Králové opouští českou futsalovou scénu. Jeho neoficiální nástupce TJ Sokol Třebeš pak nastupuje jako třetí hradecký tým do Divize D. Klíčový hráč loňského ročníku Martin Kosař a brankářská jednička posledních dvou sezon Miky Heřman zanedlouho projevili přání do Třebše odejít. Přičteme-li ke ztrátám půlroční pobyt Marka Lisého ve Finsku, situace s kádrem dva měsíce před startem sezony vypadala opravdu tristně. Stejně tak vypadal i rozpis, jelikož jsme dostali do dvojice Nebelvír Chrudim a většinu "domácích" zápasů jsme hráli v Heřmanově Městci. V tu chvíli se však pomalu vše začalo obracet k lepšímu. Podařilo se nám získat z rozpadlého Madosu dvě velké posily se zkušenostmi z první futsalové ligy Dana Hrůšu a Lukáše Bůžka, které jsme s Třebší de facto vyměnili za Kosiho s Mikym. Později se ukázalo, že se nám povedla nejlepší futsalová výměna v okolí za dlouhé roky a v Třebši si ještě dnes musí drbat hlavu, co že to s Denisem a Bůžou provedli. Tým jsme doplnili ještě o nového brankáře Míru Richtera.

Na první turnaj do Heřmanova Městce jsme se vydali bez Dana s Bůžou v neuvěřitelně okleštěné sestavě - v poli se představili hned tři debutanti. Mora, Míra Zádrapa i Honza, který v té době začal chytat juniorskou ligu v Nejzbachu, však svoje role zvládli na jedničku a sezonu jsme tak zahájili solidním ziskem tří bodů z prvního turnaje. Další dva turnaje byly z našeho pohledu naprosto bezchybné a i díky skvělým výkonům nových posil jsme se vyšvihli až na první místo tabulky. Zpátky do reality nás vrátil nepovedený turnaj v Heřmaňáku, kde jsme uhráli jediný bod. Na pátém turnaji jsme se rozhodli pro změnu a poprvé postavili do branky Honzu Novotného. Dvěma výhrami jsme dobyli Skuteč a po polovině soutěže jsme měli neskutečných 22 bodů. V druhé polovině sezony jsme sice ztráceli body o něco více, přesto body na našem kontě už v polovině ledna přesáhly náš dosavadní divizní rekord. S oběma Chocněmi, Forzou Hlinsko a také Třebší jsme v sezoně neztratili ani bod. V přímém souboji o první místo jsme na začátku února těsně prohráli s Amako Heřmanův Městec 2:3, ale i tak jsme už před posledním turnajem měli jistotu pódiového umístění. Díky výhře 8:3 nad Forzou Hlinsko v posledním zápase sezony jsme skončili nakonec dokonce na senzačním druhém místě Divize D. Bůža se pak díky 27 vstřeleným brankám stal nejlepším střelcem celé soutěže. Z dalších hráčů zaslouží pochvalu především Pavel Polanský, který vstřelil úctyhodných 10 gólů a pilíř obrany Dan Hrůša.

Také B tým zažil průlomovou sezonu. Kádr se opět omladil, základními stavebními kameny se stali Honza a Marek Novotní, Ondra Morávek, Vojta Polanský nebo nová posila Jirka Řezáč, které doplňovali zkušení hráči jako Míra Zádrapa nebo Petr Čapek. Z 12 zápasů jsme zaznamenali 8 výher a v sedmičlenné soutěži jsme obsadili krásné druhé místo, když jsme za sebou stejně jako v divizi nechali mimo jiné i Flamengo. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12488
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery