Úvod » Tak šel čas

Sezona 2017/2018

publikováno 08.07.2018 (aktualizováno 09.07.2018)

Rekordní čtyři týmy ve venkovních soutěžích potvrzují naší pozici největšího hradeckého klubu. Úspěšnější však tentokrát byly naše týmy v hale.

A tým

Po loňském třetím místě a přímo skvostné jarní části minulé sezony nemohly být naše ambice pro tento ročník nižší, než se pokusit opět zabojovat o bednu. Tento plán však vzal za své už po několika prvních týdnech. Za první dva hrací víkendy jsme odehráli čtyři zápasy a připsali si jediný bod za remízu s nováčkem soutěže Šnorchlem. Na podzim jsme doplatili na úzký kádr a na většinu zápasů se scházeli v pěti lidech do pole. Od minulé sezony zmizel z našich řad Soumy, Kína a Stono, až na dvě výjimky se neukázal Míra a celý podzim nebyl kvůli pobytu ve Finsku k dispozici ani Marek. Ani stálice v našem dresu Milan s Horvym na podzim neodehráli tolik zápasů, jako jsme u nich byli zvyklí. Místo nich jsme začali více do A týmu zapracovávat Viktora a také předsezonní posilu z Royalu Moru. Na víc jak 15 podzimních bodů to však nestačilo a to znamenalo v polovině sezony hrozivé 11.místo s pouhými třemi regulérními výhrami (Blešno, Reds a Berka). Hlavním tahounem podzimní části, který aspoň částečně držel náš prapor nad vodou, byl Čáp se 14 vstřelenými brankami. Celkově však šlo o nejhorší podzim, který jsme kdy v kraji předvedli.

Jarní část byla stejně jako loni o poznání lepší. Povzbuzeni senzačním druhým místem ve futsalové divizi jsme z prvních devíti jarních zápasů vyválčili 22 bodů a pluli tabulkou vzhůru. Během tohoto období jsme si připsali sedm výher včetně vítězství 7:3 nad Flamengem nebo 5:3 nad Growlem. Zatímco tito soupeři však zvládli i podzim a nakonec v soutěži skončili na druhém a třetím místě za severénními Gigantes, my jsme se dostali pouze do boje o první šestku. Závěr sezony jsme však nezvládli podle představ a po zbytečné prohře v posledním zápase s Berkou jsme skončili na msítě sedmém. Přes slabší závěr jara musíme druhou polovinu sezony hodnotit pozitivně - po tragickém podzimu jsme se zvedli, na jaře obsadili třetí místo a v celkovém pořadí se dotáhli na pouhé čtyři body za čtvrtou Legii. K jarnímu obrodu přispěl 21 góly Horvy, který opět začal pravidelně nastupovat, častěji nám svými góly pomáhal i Milan nebo Marek Novotný. Vysoký standard si udržel po celou sezonu Čáp, který byl nejepším střelcem ročníku se 30 góly. 

B tým

S novým kapitánem Jenem, ale bez většího počtu posil vstupovalo béčko do další sezony s ambicí vylepšit umístění z předchozích dvou sezon v okrese. Největším plusem podzimní části se stal jednoznačně Mora, který po přestupu do našeho klubu brzy zaujal v béčku natolik, že dostal šanci i level výš. Bohužel se na podzim nezměnilo to hlavní. Největšími tahouny byli hráči z áčka Čáp s Pavlem, z hráčů B týmu chodil snad už jen Viktor a Papáč. Tragédii béčka dokonala rekordní prohra 3:19 s Jokeritem, kdy jsme celý zápas odehráli pouze ve třech lidech v poli. Hráči ze Střev chodili za béčko sporadicky, díky pomoci áčka jsme přesto nějaké body získali a zimovali desátí. Jaro vypadalo dlouho poměrně dobře - do sestavy jsme začlenili dalšího bývalého hráče Royalu Nóžu a scházeli jsme se přecejen o něco lépe než na podzim. Stále to však nebyl dostatečný počet a často se stávalo, že prakticky stejná sestava odehrála během dvou hodin áčko i béčko. Na finální fázi sezony jsme kvůli zraněním navíc ztratili i Moru a brankáře Jena. Nakonec z toho bylo deváté místo, což je sice nejlepší výsledek béčka v okrese, ale na žádné velké juchání to rozhodně není. Především je nutné uvědomit si fakt, že béčko prakticky neexistuje a největší zásluhu na výsledcích má čistokrevný áčkař Čáp, který nasázel v okrese 32 gólů. Více než 20 zápasů si kromě něj připsal už jen Jen, Tomáš, Papáč a Viktor. 

C tým/Slepý Střeva

Slepý Střeva (nově pod hlavičkou BFK) po postupu z 2.třídy přeskočili díky kvalitní zákulisní práci našeho managmentu jednu soutěž a nastoupili rovnou 1.A třídě. Od začátku sezony však náš třetí tým dokazoval, že v soutěži není omylem. Za podzimní část soutěže céčko nasbíralo 22 bodů a přezimovávalo na osmém místě tabulky. Podzimní docházka Střev byla relativně v pořádku a většinu sestavy vždy tvořili kmenoví hráči céčka. V zimní přestávce Střeva přišla o nejlepšího podzimního střelce Nera, který odešel hrát stejnou soutěž za Vencu. Začátek jara sice fungoval nadstandartně po výsledkové stránce - zaznamenali jsme dokonce šňůru šesti výher v řadě, ale velmi špatně po stránce docházky - body jsme získávali především díky hráčům z áčka či béčka. Jak se blížil závěr sezony a končili soutěže ve velkém fotbale, scházelo se céčko opět lépe. Na konci sezony z toho bylo velmi dobré 6.místo v tabulce 1.A třídy. Nejlepším střelcem sezony se stal s 26 góly Papáč, vyzdvihnout za své výkony zaslouží určitě také Marek Novotný a Čelda. 

Pro sezonu 2018/19 jsme se rozhodli přeřadit Slepý Střeva do okresního přeboru a nynější béčko se místo nich přesune do 1.A třídy.

D tým

Poprvé v historii klubu jsme vyslali do bojů také čtvrtý tým. Déčko vzniklo z iniciativy Luise, který se stal i jeho kapitánem. Bohužel se mu však nepodařilo složit herně konkurenceschopný tým. Za podzim si déčko připsalo jediný bod za remízu 2:2 s Marností. Na jaře přidalo další tři body za premiérovou výhru 6:2 nad Pohodou Seniors a sezonu zakončilo na posledním místě tabulky se čtyřmi body. Výsledky bohužel nebyly jediným problémem D týmu. Za sezonu se sice v týmu vystřídalo neuvěřitelných 35 hráčů, velká část v nich se však v našem dresu spíše jen mihla. Dvakrát si tak muselo déčko projít nepříjemností v podobě zápasu pouze se třemi hráči v poli. V jiných zápasech se naopak scházelo ve velkém počtu. Celkově se však projekt D týmu příliš nevydařil a pro další sezonu už chystáme nasadit opět pouze tři týmy. Některé hráče déčka však uvidíme v našem dresu i v příští sezoně v céčku.

Futsal

Do futsalové sezony jsme šli opět se dvěma týmy. Divizní áčko i díky novým posilám překročilo svůj stín a v sezoně skončilo jako nejlepší hradecký klub na senzačním druhém místě. První podiové umístění v kraji si připsalo i béčko, které v kraji skončilo také na stříbrné pozici. Více informací o futsalové sezoně 2016/17 nleznete ve speciálním článku zde: http://www.bfkledvinka.banda.cz/clanek/196785/sezona-2017-2018/ 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 12489
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Pozvánka na osmifinále poháru FAČR
Klub BFK Orel Hradec Králové zve všechny futsalové příznivce na osmifinále poháru FAČR, ve kterém se utkáme s prvoligovým týmem Bazooka Uherské Hradiště. Zápas se uskuteční ve středu 10.10.2018 od 20 hodin v hale v Předměřicích nad Labem.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery